Monday, September 28, 2009

Life story of Candy Bar - Cerita dibalik sebatang coklat

(ENG)

A lot might not know if one chocolate come from a fruit of so-called kakao.

Kakao is difficult plant bear fruit, require 5 year to be able to be harvested. his own Tree only can hold up 15-20 year. in one year only can in crop of 2 times; for rill, if weather support.

One kakao, taken by the his seed, is then dried and ferment. just broken and become the powder chocolate. feel from this powder chocolate nothing that come up to, if compared with the powder chocolate in selling the other place. more than anything else in a state of heat and a few sugars, super-duper.

Besides from seed kakao can be taken by the his fat, so that can be made a bar of chocolate or more knowledgeable by the name of chocolate butter. We may a few brown butter had by the the Indonesia, including nicest which in world, so that a lot look for.
besides is also which in form of melting, to be made by the the beverage, its for milky jell the beloved.

Seed kakao Indonesia alone searched for many other state. Exporting kakao Indonesia reside in the sequence of three after state Ghana and Cote d'Ivore (Ivory Coast) but still in the form of seed not a result of olahan. One of the factory buy kakao us is Nestle, even if we know product such as Silverqueen, Toblerone, Cha Cha, seed kakao come from within country.

Brown content can make the someone become more rileks, though sugar rate in it don't too much.

Producer of seed Kakao in Indonesia is Sulawesi island.

If white chocolate, or feel stroberi only flavor the addition given in chocolate, but its for still the same.

Thus are there plan to give the one chocolate for your couple.
In Japan a woman will give the brown present for the couple of the boy he/she flirt at, difference with here we give the chocolate caused by will him..................

(INA)

Mungkin gak banyak tau kalau sebatang coklat berasal dari sebuah buah yang namanya kakao.

Kakao merupakan tumbuhan yang sulit berbuah, butuh 5 thn untuk dapat dipanen. pohonnya sendiri hanya bisa tahan 15-20 tahun. dalam satu tahun hanya bisa di panen 2 kali, itupun kalau cuaca mendukung.

Satu buah kakao, diambil bijinya, lalu dikeringkan dan difermentasikan. baru dihancurkan dan menjadi coklat bubuk. rasa dari coklat bubuk ini tidak ada yang menyamai, bila dibandingkan dengan coklat bubuk yang di jual tempat lain. apalagi dalam keadaan panas dan sedikit gula, yamiee banget kaya sudah setahun udah ga ngeseks.

Selain itu dari biji kakao dapat diambil lemaknya, sehingga dapat dibuat sebuah coklat batangan atau lebih dikenal dengan nama coklat butter. kita boleh sedikit berbangga coklat butter yang dipunyai Indonesia, termasuk yang paling bagus di dunia, sehingga banyak yang mencari.

selain itu ada juga yang berbentuk liquid ini bakal untuk minuman, bentuknya kaya susu kental manis.

Biji kakao Indonesia sendiri banyak yang cari dari negara lain. ekspor kakao Indonesia berada di urutan ke tiga setelah negara Ghana dan Cote d'Ivore (Pantai Gading). tapi masih dalam bentuk biji bukan hasil olahan. salah satu pabrik yang membeli kakao kita adalah Nestle. bahkan kalau pada mau tau coklat seperti Silverqueen, Toblerone, Cha Cha, biji kakao berasal dari dalam negeri.

Kandungan coklat dapat membuat seseorang menjadi lebih rileks, meskipun kadar gula di dalamnya tidak terlalu banyak.

Penghasil biji Kakao di Indonesia adalah pulau Sulawesi (mau tengah, selatan atau mana aja).

Kalau coklat putih, rasa stroberi itu cuma perasa yang diberi dalam coklat. tapi tetap asalnya sama.

Jadi apakah ada rencana unutk memberi sebatang coklat untuk pasangan anda.

Di Jepang seorang wanita akan memberi hadiah coklat untuk pasangan lelaki yang dia taksir, beda dengan disini kita memberi coklat karena ada maunya..................

No comments: